dissabte, 16 d’abril del 2011

Els biocarburants, essencials per a la lluita contra el canvi climàtic


En els últims anys, en la lluita contra el canvi climàtic, s'està incidint molt en el transport, ja que per exemple en un país com el nostre, relativament menut, el 26% de les emissions de GEI procedeixen del transport. Davant d'açò s'està apostant molt pels biocarburants com a substituts dels combustibles fòssils.
Els biocarburants, redueixen notablement les emissions de GEI, per exemple el biodièsel redueix les emissions en un 88% per Km recorregut.
A més a més la Directiva europea d'Energies Renovables estableix que les matèries primes utilitzades en la fabricació dels biocarburants no poden vindre d'espais naturals protegits, de zones amb gran biodiversitat i tampoc de boscos primaris.
Els biocarburants, són fins ara, l'única via renovable i sostenible de combustible per a tot tipus de transport, i a més, també milloren el rendiment energètic i la qualitat de l'aire.

Notícia original
ALTRES NOTÍCIES RELACIONADES
Els biocarburants a Espanya redueixen més emissions que les exigides per la UE
Les ciutats són les majors responsables dels GEI

Vídeos


1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha cridat molt l'atenció, ja que és un futur açò dels biodièsels, biocarburants i tots el relacionat amb, però com no podia ser menys, també presenta els seues incovenients. Per exemple, les hectàries de cultiu que s'haurien de ocupar per a aquest tipus de combustibe, acabant amb el benefici que s'obtenia d'ell , com era el de alimentar-se la població humana, encara que siga amb una xicoteta quantitat.
    És clar, que els combustibles fóssils no estaran per sempre i que aquesta és una bona eixida i pro econòmica, però des del meu punt de vista, caldria seguir investigant sobre nous biocombustibles per a no acabar amb plantes que utilitzem dia a dia els humans.
    http://www.wrm.org.uy/temas/Agrocombustibles/Varsavsky.html
    http://www.madrimasd.org/blogs/universo/2006/09/27/43666

    ResponElimina