dijous, 28 d’abril del 2011

Cal reaccionar ja


Un nou canvi ha arribat. Avui en dia la descongelació de l’Antàrtida i Groenlàndia és el major causant de la pujada del nivell de l’aigua del mar i no la descongelació de les glaceres situades als pics de les altres muntanyes.

L’estudi de la NASA ha comprovat que entre 1992 i 2009 s’han perdut un 36,3 giga tonelades que anys passats.

A banda, en 2006 es va fer un estudi conjunt de la massa dels pols i les glaceres i s’ha comprovat que amb la xifra donada pot provocar que el nivell del mar augmente en 1,3 mil•límetres a l’any.
Enric Rigton, autor de l’estudi, explica que el més normal és que les capes de gel és derretisquen abans que les glaceres i el més estrany i increïble és que ja estiga passant.

La conclusions dels autors de l’estudi és que si no es fa res per frenar-ho. En un parell de dècades el nivell pot augmentar dins a 15 centímetres, encara és més del que havia previst temps enrere el United Nations Intergovemental Panel of Climate Change.




Notícia original

Notícies relacionades:
També en la Patagònia
Hi han que desapareixerant aviat
Mar mediterrani

Videos:




1 comentari:

  1. Aquest és un tema que cal tindre en compte, ja que la fusió de les masses d'aigua dolça en forma de gel als pols és cada volta major i pot desenvolupar greus catàstrofes futures si no reaccionem a temps i d'una forma més eficient respecte a mesures passades.
    El principal problema de la descongelació dels pols, es que cada vegada arriba més aigua dolça provinent de glaçeres cap a l'aigua salada dels oceans. Se sap per científics que aquest fet pot provocar canvis en un tipus de corrents de vent oceànics i normalment de posició fixa que regulen el clima mundial, per tant ens vorien davant d'una reacció en cadena que donaria lloc a un progressiu increment dels desastres naturals climàtics a tot el món.
    A la següent notícia es pot confirmar aquesta informació:

    http://www.rtve.es/alacarta/videos/television/deshielo-los-polos-acelera-provoca-cambios-las-corrientes-oceanicas/426811/

    ResponElimina