diumenge, 27 d’octubre del 2013

Un pas més contra el VIH



Aproximadament 35 milions de persones a tot el món estan contagiades pel virus del VIH, sent una del les principals infeccions mortals del món i un dels primers objectius dels científics per trobar la seua cura, i després d’un camí difícil i ple de decepcions finalment estem més prop d’una vacuna per al sida.  


Un equip de científics espanyols de d’Institut de Recerca de la Sida IrisCaixa han  trobat una molècula que ajuda al VIH a propagar-se pel cos.

L'estudi dels científics demostra que el virus del VIH té en la seva coberta unes molècules, anomenades gangliòsids, que utilitza per penetrar en les cèl·lules dendrítiques. En les infeccions de la sida el virus VIH s'amaga en les cèl·lules dendrítiques i quan aquestes arriben als ganglis, el virus destrueix el sistema immunitari, atacant concretament els limfòcits TCD4.

Els investigadors no només han identificat la funció d'aquesta molècula clau en la propagació del virus, sinó que han demostrat que eliminant els gangliòsids del VIH s'evita que les cèl·lules dendrítiques puguin internalitzar, i evitar el contagi.

Gràcies a aquesta troballa s’ha augmentat la possibilitat de poder avançar en la cura d’aquesta malaltia creant nous fàrmacs i el desenvolupament d'una vacuna terapèutica molt més barata i menys tòxica contra el VIH

1 comentari:

  1. Tot el que has explicat en aquest post demostra que cada dia la ciència avança més i millor amb nous recursos per a resoldre problemes i malalties que anys enrere creiem impossible. El VIH, com bé has dit, afecta a un gran nombre de la població, sobretot als països subdesenvolupats ja que aquestos no tenen mitjos per a parar la propagació del virus i considere de molta importància que es puga trobar una solució com aquesta. Gràcies a avanços com aquests, la quantitat de morts per aquests tipus de malalties s'ha reduït notablement en comparació a molts anys enrere. Has desenvolupat molt clarament la part més científica del que ocorre amb la propagació del sida i com remeiar-ho. Pense que a més de tot el que has dit, també es molt important la discriminació que la societat fa a les persones que pateixen aquesta malaltia tant perquè es molt important el que ells deuen sentir com a persones humanes que són i també perquè el rebuig social és un obstacle per a atendre a aquestes persones i per tant contribueix a la seua propagació ja que dificulta l'adopció de mesures efectives per a combatre-la.

    ResponElimina