diumenge, 13 d’octubre del 2013

Possible vacuna contra la malària en 2015

Alguns experts afirmen que uns 219 milions de persones cada any arreu del món es veuen afectades per la malària, i els nens que sobreviuen poden veure la seva salut greument afectada. No obstant, aquesta xifra es pot veure reduïda en uns anys.

La farmacèutica britànica GlaxoSmithKline (GSK) sol•licitarà a l’Agencia Europea del Medicament (AEM) el pròxim any permís per a traure al mercat una gran novetat: la que seria la primera vacuna contra la malària, la RTS,S. Ho farà gràcies a les dades adquirides d’un assaig clínic en fase III que està desenvolupant la mateixa companyia i que s’ha presentat en la VI Conferència Panafricana de la Iniciativa Multilateral de Malària.

Segons els científics que estan realitzant la investigació, després de 18 mesos de seguiment a més de 15.000 nens, aquesta possible vacuna
ha reduït a la meitat el nombre de casos de malària en els nens d’entre 5 i 17 mesos, i en un 25% en els nens de 6 a 12 setmanes de vida. S’ha aconseguit prevenir 941 casos per cada 1.000 nens. La malària greu també s’ha aconseguit reduir un 36%.

Els membres de la farmacèutica esperen que la OMS recomane l’ús d’aquesta vacuna a principis de 2015. GSK s’ha compromès a fer que el preu d’aquesta vacuna no siga excessiu, encara que haurà de compensar els 350 milions de dòlars que ha invertit en aquesta vacuna.

Noticia original

Noticies relacionades

'El repte de la OMS és decidir quin paper va a donar-li a esta vacuna' 

‘La OMS desenvolupa un pla per a acabar amb les morts per tuberculosis infantil’


Video relacionat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada