dissabte, 19 d’octubre del 2013

Instrument de cirurgies coronàries exclusiu per a diabètics

 D’igual forma als diferents països trobem un gran nombre de la població amb la malaltia de les artèries coronàries(EAC)  , la qual provoca mitjançant dolor al pit(angina) o un infart moltes morts arran el diferent territori. Aquests símptomes signifiquen que en les parets internes de les artèries s’han acumulat plaques d’ateroma , per tant aquestes vies que subministren la sang al cor s'estrenyen i endureixen , la qual cosa limita també l’ ingrés d'oxigen. Aquesta malaltia sol ser provocada hipertensió arterial,obesitat,colesterol elevat,fumar...

Doncs bé, aquesta malaltia afecta més perjudicialment a les persones diabètiques perquè aquestes tenen les artèries coronàries més xicotetes i els nivells de sucre en la sang són més elevats, per tant històricament ha comportat major risc en els procediments quirúrgics i també a llarg termini.


Però en aquests moments i gràcies als avanços tecnològics han inventat el anomenat sistema Resolute Integrity Drug Eluting Stent ( DES) es desplaça per l'artèria , utilitzant un tub diminut ( stent ) , fins arribar a l'obstrucció. El stent té un suport de metall que aconsegueix mantenir oberta l’artèria i per tant el flux sanguini constant al cor. En passar un temps aquest suport s’incorpora a la paret arterial i ajuda a prevenir que no torne a estrènyer.

El resultat de d’implantació del stent a diferents pacients ha estat satisfactori.

Noticia original

Noticies relacionades

-La tecnologia d'imatge dual millora el diagnòstic i el tractament de la malaltia arterial coronària

-L'estrès del treball augmenta el risc de malaltia arterial coronària 

Video


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada