dimarts, 15 d’octubre del 2013

Èxit del transplatament de neurones reprogramades contra l'infermetat del Pàrkinson



Un equip d’investigadors japonesos, on es troba Shinya Yamanaka,  premi Nobel de Medicina 2012, demostra que aquesta teràpia no genera un rebuig immunològic en cap dels animals amb els quals s’ha realitzat l’experiment, són quatre micos Cynomolgus, la qual cosa, s’apropa a la possibilitat d’utilitzar aquestes cèl•lules amb humans amb infermetat de Pàrkinson

 Els resultats publicats a la revista "Stem Cell"  presenten com a possibilitat el trobar una teràpia eficaç contra el Pàrkinson en un futur. Aquesta infermetat provoca una pèrdua de neurones productores de dopamina. Amb els tractaments actuals podem millorar els símptomes, tals com la rigidesa o problemes de mobilitat, però no la pèrdua de neurones que parlàvem anteriorment. Aleshores, del que es tracta la teràpia de l'equip de Yamanaka és, a partir de cèl•lules de la sang o de la boca dels micos, convertir-les per mitjà de la tècnica de reprogramació, en neurones productores de dopamina. Una vegada aconseguit açò, els investigadors les injectaren en el cervell de dos micos; als altres dos micos els injectaren neurones derivades de cèl•lules d’altres micos donants.
Tres mesos després, comprovaren que els dos micos rebedors de les neurones reprogramades presentaven una reacció immunològica mínima. Per una altra part, els altres dos micos rebedors de cèl•lules donants, van presentar en rebuig major.

Un dels investigadors implicats en aquest treball, Jun Takahashi, del Centro de Investigación y Aplicación de Células iPS de la Universitat de Kyoto afirma que els resultats son una base per a começar amb el transplantament autòleg.


Notícia original

Notícies relacionades:

Premi Nobel de Medicina 2012 als “pares” de la reprogramació cel•lular 

I cada vegada més prop de la cura del Pàrkinson amb cèl•lules mare

Més informació relacionada amb el Pàrkinson

Vídeo relacionat:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada