diumenge, 13 d’octubre del 2013

Tracen el mapa de les quatre migracions que van canviar la història genètica d'Europa

El fet de poder analitzar l'ADN de dents i restes òssies prehistòriques ha donat lloc a analitzar la història de la genètica de l'Europa actual.

“Hemos caracterizado distintas culturas arqueológicas para reconstruir cuatro importantes situaciones durante el Neolítico que describen el flujo genético europeo”, destaca Guido Brandt investigador del Institut d ‘ Antropología de la Universitat de Maguncia  i un dels  autors dels diversos estudis.

En el primer estudi que van fer, l'equip d'investigadors van prendre l'ADN mitocondrial extret dels ossos i dents de 346 esquelets humans que van viure a Alemanya durant més de 4.000 anys i el van analitzar. Després els resultats van indicar que el Mesolític els habitants de Centreeuropa vivien de la caça i la recol • lecta, mentre que un temps més tard van ser reemplaçats per l'agricultura

A continuació els agricultors i els caçadors-recolectadors del nord d'Europa van barrejar material genètic, aquest fet ens indica i ens fa saber que els centreeuropeus i els habitants del nord es relacionaven entre ells .
Aquests moviments de gent, de població, d'intercanvi de material genètic i cultural són els causants dels orígens de la varietat del genoma europeu actual.



Els quatre moments claus que han contribuït a la nova formació de la diversitat mitocondrial dels europeus d'avui dia, segons Brandt són:: 
1 - Introducció de l'agricultura de l'orient pròxim fins al centre europeu.
2 – Aquesta  agricultura des del centre europeu Fins al sud d'Escandinàvia.
3 - La influència genètica del pròxim orient.
4 - El Influx de la cultura campaniforme de l'oest europeu.

Notícia original

Noticia relacionada :


Video .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada