diumenge, 20 d’octubre del 2013

Les teves mans poden salvar vides.

Cada dia moren a Espanya al voltant de 100 persones a causa d’una aturada al seu cor , segons ha informat la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària ( semFYC ) amb motiu de la celebració del Dia Europeu de l'Atur Cardíac .
Aquesta complicació afecta uns 350.000 europeus cada any . Quan aquest fet passa fora d’un hospital una de cada cinc víctimes rep reanimació cardiopulmonar. Aquesta maniobra si es realitza a per un familiar , amic o qualsevol testimoni a temps, pot  triplicar la possibilitat de supervivència de la persona afectada i a més, no queden seqüeles.
Ara bé , una parada cardiorespiratòria amenaça sempre la vida de l'afectat i pot estar provocada per una malaltia coronària , un accident de trànsit o un contratemps escolar , esportiu i , fins i tot , domèstic .
" Si volem aconseguir el màxim benefici en la lluita contra la mort sobtada cal generalitzar la formació de la maniobra de reanimació cardiopulmonar  tot el possible" , ha assegurat el representant en la semFYC. Per aquest motiu cal destacar la necessitat de realitzar tallers on expliquen que cal fer en el moment d’una parada cardíaca.  "En aquests casos els ciutadans són tan importants com els metges . És millor fer alguna cosa que no fer res" , han expossat.
L’escola on anem tots nosaltres també seria un lloc excel•lent per a possar en pràctica aquestes senzilles maniobres o tècniques de reanimació pulmonar,ja que  les teves mans poden salvar vides.

Noticia original.

Noticies relacionades.
-Que fer davant d’una mort sobtada.
-Quins són els simptomes de l’atac cardíac?

Video.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada