dimarts, 29 d’octubre del 2013

La vespa asiàtica s’instal•la permanenment a Catalunya


En les últimes quatre setmanes s’han identificat huit exemplars de vespa asiàtica en tres comarques de Girona ; sis en La Garrotxa,un en La Selva i l’altre en El Ripollés.Els Apicultors Girondins han confirmat aquesta identificació.

Aquest insecte no suposa cap perill per a les persones sinò que preocupa als apicultors,ja que en la primavera es menja a les abelles productores de mel amb l’objectiu d’alimentar a les seves larves.

Els Agents Rurals tenen l’ojectiu de localitzar aquest insecte abans de que aplegue el fred,perquè les vespes fundadores (les úniques que sobreviuen) passen l’hivern davall de les corfes dels árbres.Per a localitzar la vespa asiàtica,s’han instal•lat aproximadament 550 trampes en zones en que la seua temperatura és constant,lloc on soreviuen aquests insectes.

En les diverses investigacions sobre aquest insecte,sabem que va entrar a França a tavés d’un camió en 2004 i fa sis anys és va reconeixer com un insecte invasor.La pressencia d’aquest animal s’estén uns 100 quilómetres cada any.

En 2012 es van detectar tres exemplars de vespa però es va considerar de que es tractava d’una presència esporádica.

A principi de 2013,també s’han detectat aquest animal a la provincia de Navarra on ja han desparegut diverses abelles a causa de la vespa asiàtica.


Noticia Original


Noticies de referència
-Més pàgines que confirmen aquest fet:


Vídeo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada