dilluns, 28 d’octubre del 2013

Tecnologia làser capaç de detectar tumors cerebrals


La utilització de una nova tècnica de imatge làser, descoberta per  investigadors de la Universitat de Michigan  i de la Universitat de Harvard  , serà capaç de descobrir tumors cerebrals a escala microscòpica  en una operació.
Aquesta nova metodologia permet detectar el marge al voltant del tumor on s'hi troben tant cèl·lules sanes com afectades pel tumor.
El mètode de la espectroscòpia de Raman  (SRS, com és conegut aquest mètode) fou provat primer en ratolins on s`hi va veure un gran èxit en els resultats.
El efecte Raman s'hi tracta d'il·luminar una molècula o un àtom. Les partícules emeten una xicoteta proporció de llum en un estat diferent de vibració a l'anterior.
Mitjançant els anàlisis dels espectres de colors, poden determinar-se els diferents components de la mostra i comparar els resultats entre elements de la mateixa naturalesa per veure possibles alteracions en les cèl·lules analitzades.

Actualment ja s'està adaptant el sistema SRS al material d'un quiròfan per tal de ser introduït a l'espècie humana.
Amb aquesta nova ferramenta en el camp de la ciència medica s'intentarà almenys augmentar l'esperança de vida de les persones diagnosticades de aquest càncer que actualment és de dos anys i mig.

Noticia original

Noticies relacionades
-Tumor cerebral





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada