dimarts, 29 d’octubre del 2013

Ratolins sense dolor


L’escorpí d’escorça és una espècie d’insecte que habita als deserts del sud-oest dels EE.UU. És molt perillós, i amb el seu verí pot arribar a matar una persona. Però els ratolins llagosta, son immunes al seu verí, i poden menjar-se l’escorpí sense cap molèstia.
El dolor, encara que siga desagradable, és una mena d’advertència de que alguna cosa roïna passa al nostre cos, per això la nostra natura no ha fet que ens desaparega. Els ratolins llagosta, també senten dolor, però el verí d’aquests insectes, per a ells actua com un anestèsic. Però per què la toxina de l’escorpí els lleva el dolor? Els dos receptors importants del dolor als mamífers són els canals del Na dependents del voltatge NaV1.7 y NaV1.8. El verí actúa de normal en el primer voltatge, cosa que en els ratolins llagosta no passa. El segon voltatge, en els ratolins llagosta tenen aminoàcids que s’uneixen a les toxines del verí i així tallen el pas dels altres canals de sodi.
Aquest descobriment podria crear analgèsics més efectius en un futur, però primer s’han de coneixer millor els mecanismes del dolor a l’ésser humà.
Notícia original
El ratolí menja escorpins que udola a la lluna
No senten dolor?
Video relacionat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada