dijous, 10 d’octubre del 2013

El trasplantament renal creuat es consolida a Espanya

L'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) des de l’any 2009 fins hui ha dut a terme 51 operacions de transplantament renal creuat, cada any amb un nombre major. Aquest any, 26 operacions s’han posat en marxa.
Aquesta nova modalitat de trasplantament renal es caracteritza per poder intercambiar un empelt de ronyó amb un pacient amb insuficiencia renal crónica el qual no guarda cap relaciío biológica amb el donant, es a dir són incompatibles. Aquest intercanvi d'òrgans de donants de viu es pot donar entre dos o més parelles.
Els donants vius potencials són acuradament avaluats en els seus fonaments mèdics i psicològics. Això assegura que el donant està en bona forma per a la cirurgia i no té cap malaltia del ronyó, mentre que es confirma que el donant és purament altruista. Tradicionalment, el procediment per al donant ha estat a través d'una incisió però cada vegada més ha procedit per cirurgia laparoscòpica. Això redueix el dolor i accelera volta al treball per al donant amb efecte mínim sobre el resultat del ronyó. En forma total, els receptors de ronyons de donants vius evolucionen extremadament bé en comparació amb els donants morts.

Les opcions de trasplantament que ofereix aquest intercanvi de donants de parelles incompatibles són:
a) Creus simples: en què dues parelles donant receptor incompatibles intercanvien els seus respectius donants.
b) Creus a tres o més bandes: en què es forma un cicle de trasplantaments.
c) Utilització de donant altruista ("bon samarità"): S'inclou el donant bon samarità en el grup de parelles incompatibles, com a inici d'una cadena de trasplantaments.

Notícia relacionada
http://sociedad.elpais.com/sociedad/2013/10/08/actualidad/1381222027_136465.html
Notícia original

Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada