dijous, 24 d’octubre del 2013

Descobreixen la galàxia més llunyana coneguda

Uns astrònoms nord-americans han trobat una galàxia que es va crear tan sols 700 milions d’anys després del Big Bang, que va ser l’explosio que va causar la formació del Univers.
Aquesta investigacío ajudarà als científics a saber com era el nostre cosmos en els seus primers temps.

La galàxia es coneguda amb el nom de “z8_GND_5296”.

Mentre que la Via Làctea crea una o dos estrelles que són similars al Sol cada any, la nova galàxia en crea unes 300 a l’any.
A causa de la distància es poden fer una idea de com era l’Univers da 700 milions d’anys.
Per mitjà del telescopi espacial Hubble es va identificar la galàxia amb imatges òptiques i infraroges i amb el de Keck es va confirmar la distància.
Segons Bahrma Mobasher, el que fa aquesta galàxia és la confirmació espectroscòpica de la distància. Aquest astrònom explica que a causa de que la llum viatja al voltant de 186.000 milles per segon, quan ens fixem en els objectes distants , els veiem com eren en el passat.
El que fan els astrònoms per conèixer l’edat de les galàxies es fixar-se en la transició alfa de Lyman. Aquesta fet es detecta en les galàxies que es van formar, almenys, mil milions d’anys després del Big Bang, però, en les més antigues es cada vegada més difícil de veure

De les 48 galàxies que van observar, sols la nombrada anteriorment té la característica de trasparència. Els investigadors sospiten que poden haver dirigit la seua atenció a l'època en que l'Univers va fer la seua transició d'un estat opac , en el qual els àtoms s'ajuntaven en núvols d'hidrogen cada vegada més denses a un estat transparent, quan algun tipus de radiació va ionitzar l'hidrogen, convertint-ho tot en una sopa transparent de ions i electrons durant un període de diversos centenars de milions d'anys més, anomenada la era de la reionització.



Noticies relacionades:




Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada