dijous, 17 d’octubre del 2013

Fabriquen gasolina amb una bacteria que es troba en el nostre intestí


La gasolina és el combustible més demandat del món, però un dels seus desavantatges és la dependència amb l’or negre. El biodiesel és una altra alternativa, però no és compatible amb els motors moderns. Per això, han de trobar una forma de conseguir gasolina ecològica que siga compatible.
Gràcies a unes tècniques de biologia sintética, han fabricat per primera vegada gasolina sense recurrir ni al petroli ni a ningún combustible fòssil. Uns científics coreans, han utilitzat una bacteria: Escherichia coli (E.coli). Aquesta bacteria la podem trobar al nostre intestí, entre la femta humana. És la bacteria que ens provoca la diarrea, però la podem modificar per a que actúe com vulguin. S’ha pugut utilitzar per a produir insulina per a tratar la diabetes i proteïnes per al càncer.
De moment sols han conseguit produir 580 mg de gasolina per litre cultivat, però l'objectiu a llarg termini és millorar la producció a un preu més barat

Notícia original
Notícia relacionada
Vídeo relacionat


1 comentari:

  1. Aquesta noticia em pareix interessant perquè es curiós que a partir d'una bactèria que tenim al nostre intestí s'haja pogut fabricar gasolina. Per tant em pareix un gran avanç en la ciència perquè d'aquesta manera en un futur molt pròxim aconseguirem tindre gasolina a partir d'aquest bacteri i no la extraurem dels combustibles fòssils aleshores tindrà menys possibilitats de que s'esgote a diferència dels combustibles que són recursos no renovables.

    ResponElimina