diumenge, 27 d’octubre del 2013

El Sol emet tres flamerades solars en només 48 hores

Durant els dos últims dies, l'Observatori de Dinàmica Solar de la NASA (SDO) ha captat gràcies als seus potències telescopis que el sol ha emès tres flamarades solars de diferents intensitats.


La primera va ser  una erupció solar de classe M9.3 de poca intensitat, la segona provenia de la taca del sol AR 1882 de classe X1.7 i la ultima registrada és la X2.1

Segons la NASA aquestes flamarades no són perilloses per a nosaltres, però cal recordar que són explosions de radiació i per tan poden arribar a alterar el funcionament normal dels sistemes de comunicació i inclusiu fer que poer exemple es perda les senyals de ràdio durant un temps o període de temps curt.

A dia de hui  la NASA ens adverteix que com el sol es troba en el seu màxim dins del seu cicle, aquests fenòmens són propis i comuns i que aniran augmentant al llarg de que el sol s'arrime al seu punt més alt del cicle .
La flamarada més forta que va transmetre el sol va ser classificada en X6.9 i es va detectar el dia 9 d'Agost del 2011 6 mesos després que es registrara la priemera de totes; al mes de febrer.


Noticia original .

Notica relacionada

El Sol registra tres erupciones colosales en 24 horas 
El Sol registra tres erupciones colosales en menos de 24 horas 


Video :

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada