divendres, 11 d’octubre del 2013

Un nas... al front?

Segurament, si us diguera que algú té el nas al front, em prendríeu com a un bromista o, tal vegada, ni tan sols em faríeu cas. Doncs això és el que han aconseguit recentment uns cirurgians a la Xina .

Xiaolian, un jove xinés de 22 anys va patir un accident de trànsit a l'agost de 2012, com a conseqüència del qual el nas li va quedar en molt mal estat. A més, una infecció posterior del cartílag va impossibilitar als cirurgians arreglar-lo. Així, els cirurgians van decidir fer-li’n créixer un de nou. Sabeu on? Sí, al mig del front. Sona extravagant, però, té una explicació lògica, i aquesta és que la pell del front és perfecta degut a la seua similitud en textura i color. També , col·locar el nas dalt del seu lloc habitual ofereix un avantatge addicional, ja que se li pot donar la volta 180 graus.

L ‘operació presenta moltes complicacions, ja que requereix una forta implicació física i sobretot psicològica del pacient al qual se li du a terme. És per això que, segons diu l’especialista en medicina regenerativa Alexander Seifalian, cal escollir un pacient que siga capaç de suportar múltiples procediments, degut a l’impacte que suposa tenir un nas al front.

El procediment quirúrgic en sí consisteix en “cultivar” un nas nou introduïnt un model fabricat amb polímers dins de la pell ,que s'estira amb un expansor, a fi que s'adapte a la forma i desenvolupe un sistema circulatori. Cal cultivar-la a un lloc on s'adapte a la mateixa pell de la persona , per crear vassos sanguínis que després puguen connectar-se. L'objectiu és, doncs, fer possible que la sang circule una vegada col·locada al seu lloc, evitant així que la pell de l’òrgan mora. A més, en el cas de Xiaolian, s’hi va implantar també cartílag de les costelles .

Respecte del sentit de l’olfacte, com que els receptors olfactius no es troben al nas, sinó més amunt , a l'interior de la cavitat nasal, la capacitat d'olorar es manté. En canvi , hi ha molts riscos a possibles problemes psicològics.

I vosaltres? Seríeu capaços de sotmetre’s a aquesta operació?

Notícia Original

Altres notícies relacionades:
-Notícia a la web "Pijamasurf"
-Informe a la web de la BBC
-Article a la web del diari "El Mundo"



2 comentaris:

  1. Hem pareix adequat que fases la reflexió sobre els aspectes psicològics, ja que per al pacient deu ser un poc dur passar per aquesta operació, però aquest avanç en la medicina també permet mantenir un dels sentits més importants, per tant és un poc difícil decidir-se per l'opció correcta

    ResponElimina
  2. Em sembla una tècnica innovadora de la cirurgia, ja que era necessari implantar un nas al front per superar un problema de salut. Em fascina que cada vegada la medicina tinga noves tècniques per superar les complicacions i que es proposen reptes cada vegada més difícils. Com diu la notícia l'operació presentava grans complicacions, sobretot destacar la implicació psicològica del pacient, tot i després de tot puga tornar a tindre el nas al seu lloc, passa un llarg període on el pacient ha de mantenir-se fort i assumir el seu aspecte.

    ResponElimina