diumenge, 13 d’octubre del 2013

La sang té elements que prediuen el risc de suïcidi

Investigadors de la Universitat de Indiana han trobat uns biomarcadors de ARN en la sang que podrien ajudar a identificar qui està en risc de suïcidar-se.

En concret, el equip de DR.Alexander B.Niculescu III (professor de psiquiatria i  neurociencia mèdica en la Escola de Medicina de la Universitat de Indiana,en EEUU) a través d'un estudi que el descriurem a continuació, han comprovat que els biomarcadors estan presents a nivells alts en la sang, tant de pacients amb trastorn bipolar i impulsos suïcides, com en un grup de persones que es van suïcidar.

Aquest estudi va ser el següent:
El Dr. Alexander B. Niculescu III. 
-Durant un període de tres anys, realitzaren entrevistes i s’agafaren mostres de sang a un grup de pacients els quals se’ls havia diagnosticat trastorn bipolar . Els investigadors van dur a terme diversos anàlisis de la sang; aleshores es van adonar que aquells pacients que havien experimentat intencions de suïcidar-se, presentaren diferències en la
expressió dels gens. Es van sotmetre aquestes diferències en un anàlisis dels gens que va ajudar a identificar els millor marcadors. A continuació, els autors del estudi analitzaren mostres de sang de persones que s’havien suïcidat, i trobaren que la presencia d’alguns dels mateixos marcadors era significativament alta. Per últim, els investigadors analitzaren els resultats de les proves de sang de dos grups addicionals de pacients i contrastaren que els alts nivells dels biomarcadors en la sang estaven correlacionats amb les futures hospitalitzacions derivades de intents de suïcidi.
Encara que també cal dir que els pacients eren homes, per tat hi hauria que investigar amb el sexe femení per tal de validar aquest descobriment.

Aleshores, si amb un anàlisi de sang es pot captar una senyal d’alarma d’algú que està en un alt risc de executar un acte suïcida, podríem reduir la quantitat de persones que es suïciden cada any al món?

Notícia Original

Notícies Relacionades:
-Científics d'Estats Units identifiquen gen del suïcidi

Vídeo:

1 comentari:

  1. Interesant estudi que podria salvar vides a un futur no molt llunya.Es sorprenent k el suicidi puga ser previngut. Podria ser l´inici d´estudis que ens duguen a estudiar la capacitat de cada ser huma. kin podria ser bo en medicina, arquitectura...

    ResponElimina