dijous, 17 d’octubre del 2013

Aturada cardíaca

Avui en dia, l’aturada cardíaca  està present tant a Espanya com a la resta dels països i una ràpida actuació pot salvar la vida a més d’un afectat. Concretament a Espanya, cada dia moren al voltant de cent persones per aquest tràgic fenomen , segons ha informat la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària .
A tota Europa també hi ha molta gent que pateix una aturada cardiorespiratòria  aproximadament 350.000 al any.
 Però aquestes xifres poden descendir si s’actua amb rapidesa i amb seguretat amb un mateix. Realment no importa si no se sap com es tracta de fer la maniobra exactament; allò important és tenir-ne una idea general. Perquè els primers minuts de l’aturada són essencials per salvar una vida practicant el maniobres de reanimació cardiopulmonar:  el boca a boca o el massatge cardíac. Qualsevol d’aquests es fonamental per mantindre a la persona afectada en vida mentre acudeixen els servicis sanitaris.

Ara bé , de no actuar a temps una aturada cardiorespiratòria pot provocar la mort de l’afectat. L’ aturada pot estar provocada per una malaltia coronària , un accident de trànsit o un contratemps escolar , esportiu i , fins i tot , domèstic .

Per tot això, s’ha informat a la població de la realització de tallers que ensenyen a aquesta a saber actuar davant d’aquesta tragèdia d’una manera ràpida i eficaç.

Noticia original

Noticies relacionades
-  Salut prepara prop de 850 joves en el primer Dia Europeu de l'Actuació davant la Parada Cardíaca

- Noves solucions per millorar els primers auxilis de parades cardiorespiratòries 

Video

1 comentari:

  1. Al llegir el titòl d'aquesta notícia deseguida me n'he adonat que es la mateixa que vaig publicar jo anteriorment. Bé, és important saber aplicar en cada cas que hi passa els primers auxilis necessàris i més parlant d'atacs cardiàcs que cada vegada hi són mes frecuents en la nostra vida. No es simplement realitzar moviments al voltant del cor sinó que aquestos primers auxilis duen una sèria d'ensenyaments, per aquest cas seria important realitzar tallers d'ensenyament en cas de parada cardíaca per a tothom, ja que una reacció a temps pot triplicar la vida de la persona.

    ResponElimina