diumenge, 27 d’octubre del 2013

200 dies de vol "Falacia de panxa blanca"

Un grup de científics del institut ornitològic de Suiza, ens ha documentat que la Falacia de panxa blanca, es capaç de romandre en l'aire durant 200 dies sense evidències d'aterratge, en la seua migració d'europa cap a Árica.

Açò s'ha pogut conseguir gràcies a un sensor electrònic "RFID", que varen colocar sobre uns certs individus d'aquesta espécie, per registrar els seus moviments i conéixer la energia que consumeixen en qualsevol moment.


Els datos demostren que hi han períodes de menor activitat, en els que se suposa que el au descansa, però el ángul del cos indica que encara romanen en l'aire. 


Açò vol dir que no hi ha privació de son durant llargs vols, ja que aniria contra la salut d'aquestes aus.
Respecte a l'alimentació s'ha demostrat que s'alimenten d'insectes durant tot el llarg trajecte, la seua alimentació també varia, ja que quant mes al nord menys mosquits hi romanen en l'aire.

Com a conclusió s'ha destacat que fer la vida a l'aire podría reduïr el risc de depredació o de patir certes malalties, encara que no s'haja comprobat.

No hi he trobat altre video de millor qualitat.

Notícia original.

Altra notícia.
                                                                                  Miguel Aparicio Malchirant 2nBat B.

1 comentari:

  1. Com a criador nacional al món de la ornitologia, m'ha paregut gaire interesant les qualitats que presenten aquest tipus d'aus, espere que a vosaltres també vos agrade..

    ResponElimina