diumenge, 3 de juny del 2012

Rates paralítiques tornen a caminar




A l’Escola Politècnica Federal de Lausana a França, han desenvolupat una rehabilitació en la qual, rates amb paràlisi per culpa d’una lesió a la mèdul•la espinal, han pogut tornar a caminar. Açò és un gran avanç en la medicina, pero no supon la cura de la mèdul•la. La rehabilitació ha sigut de dos setmanes combinant amb un arnè robòtic i estimulació electroquímica. Així, les ratetes poden caminar, pujar escales i fins i tot evitar obstàculs. L’investigador afirma que ha sigut un èxit, perquè s’han recuperat un 100% del moviment voluntari.
A l’Hospital de Paraplègics de Toledo, afirmen que el resultat es meravellós, però que aquest experiment ha de ser probat per altres científics. El cervell i la mèdul•la tenen capacitat de recuperar-se després d’un dany moderat, gràcies a la neuroplasticitat. En la ivestigació, la primera part del procés, es van dedicar a estimular les neurones “adormides” de les extremitats de darrete, per a formar noves connexions. Una mescla química amb substàncies agonistes, dopamina, adrenalina i serotonina, va reemplaçar els neurotransitors del cervell en un individu sa, per a coordinar el moviment voluntari. Açò va estimular la mèdul•la a través d’uns elèctrodes implantats a l’espai epidural. A partir d’ací, els animals podien menejar-se de manera voluntària, fins a un tros de chocolate que hi havia.
La força de voluntat de les rates, va produir un augment per quatre la quantitat de fibres nervioses entre el cervell i la mèdul•la espinal. Així, podien mooure’s de manera voluntària.
En humans és més complicat. No podrien arribar a caminar, però si, patir una forta recuperació.


Noticia original 
Noticies relacionades:                                                                                                        
-Esperança per als paraplègics
-Tornar a caminar?
Video relacionat:


1 comentari:

  1. Em pareix interessant aquesta noticia ja que es un gran avanç per a eleminar en aquest cas la discapacitat de caminar

    ResponElimina