diumenge, 10 de juny del 2012

Un planeta que es desintegra?

Doncs sí. Consisteix en un exoplaneta (un planeta que orbita una estrella diferent del Sol, i en alguns dels quals es pensa que podria trobar-se vida extraterrestre o, que inclús podria ser possible la vida humana) que uns científics nord-americans de la NASA i l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) han descobert gràcies al telescopi espacial Kepler (la missió del qual és recollir dades i proves de planetes que orbiten al voltant d'estrelles amb condicions similars a les) un exoplaneta rocós tan pròxim a la seva estrella que s'està desintegrant.

Degut a la seua extrema proximitat, les seues temperatures podrien arribar fins als 1800. Degut a açò, la superfície es fon i l’evaporació del mateix planeta és la que fa possible que vejam l’estela de roques i escombreries, que fa que s’assemble a un cometa.
A més, els seus oceans no són sinó  enormes llacs de magma.

L’estrella al voltant de la qual gira es diu  KIC 12557548 i està situada a 1.500 anys llum (uns 14.191.095.000.000.000 km) de la Terra. En aquest planeta, els anys duren 15 hores.

Segons les previsions, aquest planeta desapareixerà totalment d'ací a 100 milions d'anys.

Noticia original

Relacionats:
-Article a la web "Con Miedo"

-Informe al bolg de Daniel Marin:"Eureka"

Video:

1 comentari:

  1. M'ha paregut mol interesant aquesta noticia ja que es molt costos que un planeta es desintegre,i també qeue nosatres pugam voreu.

    ResponElimina