dimecres, 13 de juny del 2012

Desxifren el genoma del bonobo, el simi del 'fes l'amor i no la guerra'

Un equip internacional de científics acaba de desxifrar el genoma del bonobo ('Pa paniscus'), l'últim gran simi que faltava després de la publicació d'ADN de ximpanzés, orangutans i goril • les.

Aquest simi, es batejat pel primatòleg, Frans del Waal com al primat "hippy". 
El bonobo es conegut pel seu caràcter i la seua tendència a recurrir al sexe per a evitar conflictes.

Els ximpacés poden ser agresius frent a distintes colles rivals, en canvi els bonobos no són celosos i mai s'han observat matançes d'aquesta espècie, ja que davant d'un conflicte el que fan es frotar-se els genitals i copul·lar, per a "fer l'amor i no la guerra". 

"Hi han 18 gens expressats en el cervell i lligats als nivells de serotonina que podrien explicar el comportament sexual del bonobo i de l'ésser humà i les seves diferències amb l'actitud del ximpanzé, però això és només el principi" afrirma Marqués Bonet, un dels autors de l'investigació.
L'única manera que tenen els científics d'entendre un genoma és per comparació amb altres emparentats amb ell i amb diferents distàncies evolutives, com els ximpanzés i els humans.
-Els éssers humans difereixen en un 1,3% tant dels bonobos com dels ximpanzés.
-Els ximpanzés i els bonobos estan més estretament relacionats i el seu genoma coincideix en un 99,6%.4

"Aquesta recerca ofereix recursos molt valuosos per als científics per estudiar, per exemple, les bases genètiques de malalties humanes com l'autisme o l'esquizofrènia", afirma el Marquès-Bonet.




Notícies relacionades


Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada