dimecres, 13 de juny del 2012

Un antropoide de Myanmar indica l’origen asiàtic dels grans simis



Els científics varen descobrir gràcies a un simi anomenat Afrotarsius libicus, trobat a Líbia, una troballa molt important, que aquells primats van colonitzar el continent africà poc després d’originar-se en Asia.
Ara, els científics tindran noves pistes sobre l’origen asiàtic del grup que inclou als micos, els grans simis i els humans, gràcies a un primat antropoide  fòssil, de fa 37 milions d’anys trobat a Myanmar (antiga Birmània).
Aquest exemplar anomenat Afrasia djijidae, guarda un gran paregut amb l’altre antropoide primitiu Afrotarsius.
Afrasia junt als als descobriments realitzats en aquest país aquestos últims anys, així com en China ha fet que a altres llocs d’Asia que hagen anat canviant l’antiga opinió dels científics sobre l’origen africà d’aquest grup d’animals ja que,  Afrasia ens ajuda a establir la tesis de que els antropoides evolucionaren primer en Asia, però també ens diu quan es van desplaçar a Àfrica, on va continuar la seva evolució fins aplegar als simis i als humans.
L’últim fòssil trobat a Myanmar junt a Afrotarsius, tenen en comú que probablement s’alimentaren d’insectes i serien de tamany petit, amb un pes de 100 grams, això ens dona a entendre l’anàlisi de les seves dents.
Els paleontòlegs han estat confusos sobre quan els antropoides asiàtics sen van anar a Àfrica fent una ruta que no era fàcil a causa del riu Tethys (una versió extensa del mar mediterrani).  Això si, el gran paregut entre Afrasia i Afrotarsius indica que el segon va emigrar pronte a Àfrica, perquè si haguera passat molt de temps , la evolució haguera sigut mes diferenciada entre els dos.
Notícia original

Notícies relacionades:
Els misteri dels primers micos 
Un peu fòssil de fa 3,4 milions d’anys sorpren als paleontòlegs
Els caballs primitius van encollir a causa del calor
Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada