dimecres, 13 de juny del 2012

Descoberta la 'clau' que obre les cèl·lules immunitàries per al VIH

El VIH (Virus de la Immunodeficiència Humana) és un agent patogen molt perillós ja que entra en les pròpies cèl·lules del sistema immunitari anomenades cèl·lules dendrítiques, que són les encarregades d’atacar els invasors. Precisament sobre la causa d’aquesta invasió ha estat investigant l’Institut d’Investigació del Sida IrsiCaixa.

Aquest institut ha realitzat un estudi clau de cara a la cura del sida i ha descobert que la superfície de la coberta del virus és un gangliòsid. Una volta assabentats d’açò, la idea seria fabricar medicaments que evitaren el procés d’invasió.

La perillositat del VIH radica en què una volta entra en la cèl•lula dendrítica, ja és impossible eliminar-lo i podem contindre’l al nostre interior sense saber-ho. En canvi, si impedim la seua entrada les cèl•lules immunitàries podran atacar-lo i eliminar-lo fàcilment.

Durant els experiments, els investigadors van posar en contacte les cèl•lules dendrítiques amb virus que tenien gangliòsids en la seua coberta i amb altres que no. Aleshores van descobrir que sols podien penetrar en les cèl•lules aquells recoberts de gangliòsids.

Per tant, la conclusió és clara, si aconseguim fabricar medicaments capaços d’eliminar els gangliòsids del VIH, evitarem que les cèl•lules puguen atrapar-lo, i, d’aquesta forma, haurem donat un pas importantíssim en la lluita contra el sida.

Notícia original 

Notícies relacionades
- Experts dels EUA recolzen un medicament per prevenir el VIH
- Una proteïna obre la porta a una vacuna contra el VIH 

Vídeo 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada