dimecres, 13 de juny del 2012

Un de cada cinc càncers es dóna en persones que ja han superat un altre tumor

Segons la OMS, en el món  hi ha uns 13 milions de casos nous de càncer a l’any, dels quals aproximadament 8 milions acaben morint. Michael Link, president del 12º encontre de la Societat Americana d’Oncologia Clínica, informà de que un de cada cinc càncers apareix en persones que ja havien patit abans aquesta enfermetat.

Açò significa que hi ha que atendre molt bé els supervivents, ja que que hagen superat l’enfermetat no significa que no puguen tornar-la a sofrir. Sols en Espanya la xifra de supervivents al càncer ronda el 1,5 milions.

Les causes que augmenten el risc de poder patir un d’aquests tumors secundaris són moltes. Encara que semble mentida, entre elles s’hi troben dues que en principi són tractaments de la pròpia infermetat però que també augmenten el risc futur. Aquestes són la quimioteràpia, amb un 10%, i la radioteràpia, amb un 8%.

Concretament el cas de la radioteràpia és bastant preocupant, ja que, tot i tindre un risc molt baix, més del 50% de la població afectada recibeix aquest tractament. Aleshores la solució passaria per reduir la intensitat de radiació i la zona d’exposició.

Altres factors que influeixen són el fet de fumar o beure, l’exposició al Sol, l’obesitat, l’edat, l’encariment dels fàrmacs...

Tot açò ens porta a pensar que qualsevol supervivent al càncer esta exposat en menor o major mesura a un segon, per tant, és imprescindible fer exercici físic diari i mantenir una dieta sana i equilibrada per a intentar no agreujar encara més si cap el risc que ja té.

Notícia original

Notícies relacionades
- Un míssil de precisió contra el càncer
- La col·laboració s'imposa per tractar els càncers de pell

Vídeo

1 comentari:

  1. Em sembla una noticia molt completa i amb contingut abundant encara que no molt resumit i algunes coses sobren (al meu pareixer) encara aixi es un tema interesant a tratar i informació que no esta mal saber-la. Molt Bé

    ResponElimina