dimecres, 6 de juny del 2012

La Via Làctia xocarà frontalment amb Andròmeda.


Uns científics han arribat a la conclusió, després de medir amb precisió la velocitat i desplaçament de l’Andròmeda, que La Via Làctia i l’Andròmeda situades a 2’5 milions d’anys llum de distància, acabaran xocant frontalment a causa de la mútua atracció gravitatòria que exerceix la matèria, i com a resultat, les dues acabaran fusionades en una. El Sol no acabarà destruït, pero si més allunyat del centre galàctic. Però tot això passarà dins de 4.000 anys.
Això se sap fa temps, però l’Institut del Telescopi Espacial dels EEUU, havien de calcular amb detall com i quan es produirà la col · lisió i mesurar amb gran precisió el desplaçament d'Andròmeda, ja que fins ara no se sabia si la col·lisió galàctica seria frontal o si només es fragarien.
"Després de quasi un segle d'especulacions sobre el futur d'Andròmeda i la nostra Via Làctia, finalment tenim un panorama clar de com es desenvoluparan els esdeveniments en els propers milers de milions d'anys"
La NASA ha explicat en un comunicat, que Andròmeda s'està acostant a la Via Làctia a una velocitat de 400.000 quilòmetres per hora, suficient com per anar de la Terra a la Lluna en una hora.
Según los cálculos, tras la colisión pasarán otros 2.000 millones de años hasta que se fundan completamente formando una sola de forma elíptica con un núcleo.


Noticia Original
Noticia Relacionada
Noticia Relacionada


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada