dimecres, 13 de juny del 2012

Desentranyant el valor dels omega-3

L'estudi que avui es publica, amb els seus resultats negatius, és  una investigació més que de moment afig llenya al foc de la confusió.

Un dels líders d'opinió en el tema dels omega-3 i risc cardiovascular, ha declarat públicament que 'el peix i els omega-3 haurien de ser la primera línia de defensa contra la mort provocada per les malalties del cor', la qual cosa contrasta amb la falta de protecció sobre mort cardiovascular trobada pels investigadors de l'estudi 'ORIGIN’.

En quant a quina és la millor forma de consumir estos àcids grassos omega-3, ha sigut i serà un tema de debat durant molts anys . Tot aço ha donat origen a un moviment d'investigadors que opina que la matriu és important, és a dir, que l'aliment és important per a aconseguir els propòsits i que el peix pot ser més beneficiós en conjunt que simplement els suplements. Òbviament, l'ideal seria permaneixer saludable utilitzant un patró de dieta adequat, com és en el nostre cas el mediterrani.

D'altra banda, no es tracta només d'una qüestió de què es menja sinó de quan es comença a possar-se en practica esta dieta i de com poden variar els seus efectes en funció de l'edat i de les característiques personals. És molt probable que l'efecte no positiu detectat en l'estudi de 'NEJM' siga diferent en altres poblacions, i de fet este pareix el cas com s'aprecia en els resultats d'estudis individuals i de meta análisis.

Noticia original:
http://www.elmundo.es/elmundosalud/2012/06/13/nutricion/1339586061.html

Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada