dissabte, 9 de juny del 2012

Quina quantitat d'alcohol és saludable?

Segons un estudi que han realitzat en Anglaterra, si reduirem a menys de mitja copa de vi al dia es podria evitar la mort de 4600 persones, ja que la beguda influeix molt en algunes malalties cròniques.

La Unió Europea, és la regió on més alcohol es pren per habitant. 



Segons unes investigacions que s'han fet, 266 milions d'adults beuen alcohol en els llímits de menor risc per a la salut, però hi ha un 15% que consumeix per damunt d'aquest nivell i per això cada any les malaties relacionades amb l'alcohol generen una despesa de 3.300 milions de lliures, i el motiu és que la beguda està relacionada en moltes patologies cròniques.

Fins ara no hi havia un nivell segur de consum d'alcohol en relació sobre el càncer, però ara fins al 10% de tots els tumors en homes i el 3% en dones de qualsevol país europeu es poden atribuir al consum d'alcohol.

En Espanya, un estudis que s'han fet fa poc de temps diuen que la majoria de la població consumieix alcohol superant els límits. Açò ha afectat als joves espanyols, que ara beuen molt més que en èpoques passades.

Per a saber quin pot ser ell llímt de consum d'alcohol per a no causar malalties, en Austràlia han fet una investigació en la qual han aplicat un model matemàtic per valorar l'impacte en la mortalitat.
Malaltia coronària, ictus, hipertensió, diabetis, cirrosi, epilèpsia i cinc tipus de càncers són les malalties que poden agafar per un excés de consum d'alcohol.
Per culpa de l'alcohol, en Anglaterra es van morir 170.558 persones per culpa del consum excesiu d'alcohol.


Notícies relacionades:


Vídeo:

1 comentari:

  1. M´ha impactat aquesta notícia, perquè tots sabem que l´alcohol es roïn per a la salud, però no tots saben que pot causar malalties tant greus.

    ResponElimina