dijous, 14 de juny del 2012

iBrain converteix desitjos en ordres

L’estiu passat poguérem veure a Stephen Hawking, un dels físics més importants de la història, amb una espècie d’aparell anomenat iBrain. Segons ha declarat, aquest invent es tracta en realitat d’un experiment que té com a finalitat permitir-li comunicar-se a través del pensament.

Aquest nou aparell ha sigut inventat per un equip dirigit pel neurocientífic Philip Low i funciona mitjançant un mecanisme d’un sol canal que capta les senyals elèctriques cerebrals. Dites senyals canviaran en funció de l’activitat cerebral i els pensaments que s’hi tinguen, i inclús de les patologies relacionades amb els possibles trastorns cerebrals.

A més, Low ha creat un algoritme per a fer possible la recepció d’eixes ones de senyals cerebrals, ja que la grossor tant del cervell com del crani dificulta bastant la seua interpretació.

Comenta aquest neurocientífic que l’objectiu de l’experiment és bàsicament que un ordinador siga capaç de interpretar els desitjos i pensaments que rep de Hawking (paralitzat des de ja fa temps a causa de l’ELA), i convertir-los en ordres comprensibles per un altre ordinador. D’aquesta forma, el conegut científic podria fer qualsevol cosa en un ordinador amb el simple fet de pensar-ho.

Òbviament iBrain és un tecnologia inacabada que encara està en procés d’experimentació i que li queda molt per millorar, però NeuroVigil, l’empresa creadora, afirma que seguirà treballant en aquest novedós aparell a fi de poder donar als que, com Hawking, sofreixen alguna afecció neurodegenerativa una esperança per al futur.

Notícia original 

Notícies relacionades
- El poder de la ment
Dues persones paralitzades aconsegueixen moure un braç artificial amb el cervell

Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada