dimecres, 13 de juny del 2012

Similitud genètica entre dos poblacions de polps separades per deu mil quilòmetres

Un equip d’investigació ha trobat la información genética del polp antàrtic està relacionada amb els resultats d’un estudi  on deia q la capa de gel de l’Antàrtida Occidental no existía com a tal fa uns 125.000 anys.
A l’estudi s’analitzaren més de 450 polps dels mateix tipus, de l’Oceà Antàrtic, per a obtenir nous informes de com es distribuixen aquests animals a través del mar. Els científics pensaven que com aquests animals sempre viuen al mateix lloc i només s’allunyen d’aquest per a escapar dels depredadors, els animals que viuen a diferents zones també serian genéticament distints.
No obstant això, un equip d’experts de diverses universitats de Regne unit i Australia, han descobert que els polps que habiten al Mar de Ross i al Mar de Weddell, que ara están separats per la capa de gel de l’Antàrtida Occidental, són genéticament quasi identics; això fa pensar que aquestes dos regions varen estar conectades en el passat.
Allò que s’ha descobert pretegix les conclusions d’estudis recents segons les quals l’actual calfament global pot acabar remodelant de manera dràstica l’actual paisatge antàrtic en un futur no molt llunya.

Noticia original 

Noticies relacionades

 - Com poden sobreviure els polps en les aigües fredes de l’Antàrtida? 

- Polps de profunditats: un origen antàrtic 

Video

1 comentari:

  1. Aquesta noticia m'ha agradat, ja que aquest tema l'hem donat a classe i m'ha ajudat ha acabar d'antendre'l. És curiós ja que es tracta dels polps, que són uns animals dificils de veure.

    ResponElimina