dijous, 14 de juny del 2012

Més de 10.000 espècies de microbis viuen a cada persona


Els científics han catalogat un centenar de patògens oportunistes que normalment són inofensius, però que poden causar malalties en circumstàncies inusuals. Nous estudis, dirigits per la Universitat de Harvard, han ajudat a identificar i analitzar el microbioma humà-Els més de cinc milions de gens microbians que hi ha a l'interior del cos humà. Els científics estimen que cada persona posseeix 100 vegades més gens microbians que gens humans i, per això, consideren important saber més sobre el paper que els microbis-organismes com bacteris, virus i fongs que viuen a l'estómac, a la boca, o enla pell-juguen en les funcions corporals normals, com el desenvolupament de la immunitat, o de les malalties.

Per tal d'identificar el microbioma humà, s'han dut a terme diversos estudis com a part del Projecte del Microbioma Humà (HMP, per les sigles en anglès), una col • laboració multidisciplinària que inclou a 250 membres procedents de 80 institucions de recerca, que han publicat el resultat de cinc anys d'investigació en diverses revistes científiques a la vegada (a 'Nature', 'Nature Methods', i 'PLoS').

Els investigadors del HMP calculen que més de 10.000 espècies de microbiosviven en els éssers humans-anteriorment, tan sols uns pocs centenars d'espècies de bacteris havien estat identificades. En l'estudi, es van trobar entre un 81% i un 99% dels grups bàsics d'aquests microorganismes, en adults sans. Entre ells, es van trobar diversos patògens oportunistes dels microrganismes, que normalment són inofensius i conviuen amb la resta del microbioma, però que poden causar malalties en circumstàncies inusuals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada