dijous, 14 de juny del 2012

Cèl·lules mare després de mortes.


S’ha demostrat en humans i ratolins, la capacitat de les cèl·lules mare per a adoptar un estat ocult, quan el seu entorn es torna contrari, fins i tot diversos dies després de mort. 


Els investigadors de d’institut Pasteur, han vist que la capacitat per reduir característicament seva activitat transformista els permet conservar el seu potencial per a la divisió cel·lular, fins i tot després de llargs períodes de temps.


Els investigadors van veure que les cèl·lules mare múscul esquelètiques poden sobreviure durant 17 dies en els éssers humans i 16 en ratolins, després de morts.


El descobriment va mostrar que les cèl·lules entren en una forma d’estat de quietud, reduint violentament la seva transformació. Aquest estat és el resultat de l’organització cel·lular que deixa a la cèl·lula en uns mínims: una menor quantitat de mitocondris i la disminució de l’energia. 


Es van realitzar proves en cèl·lules mare extretes de medul·la òssia, on es generen les cèl·lules sanguínies. La facilitat d’aquestes cèl·lules es va mantenir durant quatre dies després a la mort en un model de ratolí i, conservaven la seva capacitat per reconstituir els teixits després d’un trasplantament de medul·la òssia.


Per als investigadors, aquest descobriment podria crear la base d’una nova font de cèl·lules mare per al tractament de diverses malalties. 
Poder obtenir cèl·lules mare de la medul·la òssia, després de morir i havent obtingut el seu consentiment, reduiria l’escassetat de teixits i cèl·lules.









NOTICIA ORIGINAL


Noticies Relacionades:
http://www.rosario3.com/tecnologia/noticias.aspx?idNot=113322

http://www.rtve.es/alacarta/videos/telediario/celulas-rmadre-revividas/1436945/

1 comentari:

  1. Es una notícia realment interessant i vull comentar-la perquè no recorde quan però la viag escoltar a les notícies aleshores volia informarme un poc més. Com he dit es semble interessant. Cada vegada el cos humà ens deixa bocabadats amb les noves coses què descobreixen els científics sobre ell.

    ResponElimina