dimarts, 12 de juny del 2012

Els futbolistes...més llestos que la resta?

Sempre s’ha pensat que els futbolistes, degut a la seua prematura adicció a patejar una bola, van deixar a la infancia els estudis de costat. Quantes voltes hem sentit allò de: “soles saben pegar patades a un baló”? Doncs segons afirmen els investigadors de l'Institut Karolinska d'Estocolm en un estudi que publica la revista PLoS One, no sols fa falta un bon estat físic i un bon toc de pilota per tal de dedicar-se a l’esport rei.

Les anàlisis, a càrrec de l’investigador Predrag Petrovic, es van centrar en funcions vinculades al pensament, com: anticipació visual, reconeixement de patrons, càlcul de probabilitats en una situació, creativitat i presa de decisions estratègiques... S’hi va fer la prova entre 83 futbolistes de la primera divisió sueca (tant femenina com masculina). Després, es  van comparar els resultats dels futbolistes d'alta divisió amb els de baixa divisió, i també amb els de la població general que va ser sotmesa a la mateixa prova.

El resultat de la prova va rebel•lar que els futbolistes tenien millors puntuacions que la resta de la població, i que quant més alta és la divisió en la qual juga un futbolista, més grans són les seues capacitats mentals i cognitives. Sobretot, aquests esportistes van destacar en la capacitat executiva del cervell, l’encarregada de solucionar problemes de forma ràpida.

Noticia original

Relacionats:

-Informe al blog"Falsable"
-Article a la web"ElConfidencial"

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada