dijous, 14 de juny del 2012

La possibilitat de regular la velocitat de l'envelliment.


El pas dels anys fan que al nostre genoma es queden marques epigenètiques que van canviant des de el naixement dins la vellesa. Aquestes modificacions ens fan més susceptibles a patir certes enfermetats.

Al estudi s'ha vist la seqüència del epigenoma de un nadó i de una persona centenària i que comparades s'ha vist que hi existeixen alteracions que expliquen l'envelliment, algunes d'aquestes alteracions son reversibles, i pot ser mitjançant aplicacions terapèutiques a l'hora de regular l'envelliment o combatre una rara enfermetat infantil que suposa un envelliment prematur funcione.

Els resultats demostren que les persones centenàries tenen un epigenoma més distorsionat. Al llarg dels anys han desaparegut molts grups químics encarregats de desactivar gens inapropiats al temps que s’activen els gens protectors. S’ha vist que als centenaris els falten marques químiques en l’ADN, provocant una inestabilitat cromosòmica.

A diferencia de les modificacions genètiques, les epigenètiques son reversibles i poden ser revertides amb l’ús de fàrmacs, que podrien permitir regular la velocitat de l’envelliment. Asó vol dir, que si en la vellesa falten grups químics d’ADN, tal volta es puguen modular per a poder envellir més lent.


Video:





Noticia original

Noticies relacionades:

-http://noticiasdelaciencia.com/not/4451/el_epigenoma_de_los_recien_nacidos_y_de_los_adultos_centenarios_es_distinto/

-http://herenciageneticayenfermedad.blogspot.com.es/2012/06/un-estudio-comprueba-como-las-marcas.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada