dijous, 14 de juny del 2012

Identifiquen factors genètics associats a la migranya sense aura.


La migranya (sense aura), que es la més comú, és un tipo de mal de cap que afecta un 12% de la població, majoritàriament dones, i que apareix de forma intermitent, de vegades associat a altres símptomes com nàusees, vòmits i hipersensibilitat a la llum o a els sorolls. Les persones que pateixen migranya amb aura, a més, pateixen símptomes neurològics transitoris com alteracions visuals, de sensibilitat, de mobilitat o de la parla.

Noves investigacions reforcen la tesis de que l’origen de les migranyes es genètic. Aquesta enfermetat de com a símptoma principal l’intermitent mal de cap que por arribar a ser invalidant.

Investigadors del Valle de Hebron Instituto de Investigación (VHIR) y del departament de Genètica de la Universitat de Barcelona (UB) han identificat per primera vegada quatre gens que estan relacionats en el tipus més freqüent de migranya, la migranya sense aura, que es la responsable del 70% dels casos. Aquestos gens relacionats s’han optés al analitzar més de 2.000 mostres de entre les 5.000 son procedents de pacients amb migranya i les 7.000 son d’individus sans que s’han estudiat en total. Han identificat els gens MEF2D, TGFBR2, PHACTR1 I ASTN2, com a instructors de la migranya sense aura.

Aquest avanç permitira tindre més pistes de la fisiopatologia de la migranya, que contribuiran a complementar els estudis que s’estan fent amb neuroimage.

Video:




Noticia original

Noticies relacionades:
-http://www.taringa.net/posts/salud-bienestar/6801218/Descubren-La-Raiz-Genetica-De-Las-Migranas.html
-http://www.tendencias21.net/Identifican-factores-geneticos-asociados-a-la-migrana-sin-aura_a12074.html

2 comentaris:

  1. Es una noticia interessant, perquè si hi ha alguns gens que causen la migranya sense aura es podrien modificar i per a les persones que ho pateixen seria un gran avantatge perquè es llevarien una quantitat de molèsties, per aixo jo opine que deurien investigar-ho més i donar-li més importància.

    ResponElimina