dimarts, 12 de juny del 2012

El TAC perillós per als xiquets

Després d’una llarga investigació Gran Bretanya i els Estats Units, poden afirmar que la prova del TAC sí que produeix radiacions que poden influir donant pas a un alt risc de leucèmia o tumors cerebrals entre els xiquets.


Aquesta investigació es va realitzar en 178.000 xiquets i van arribar a la conclusió de que el risc de patir alguna de les malalties esmentades abans, és més gran en xiquets que en grans.                                                                                    

Ja que aquests tenen un organisme més radiosensible que el d’un adult.   A l’estudi sols es fixaren en el TAC cerebral ja que son els que més emeten radiació al cervell i a la medul•la òsea.

Finalment arribaren a la conclusió que tot depèn del òrgan que reva aquestes radiacions i també de l’estat de cada pacient(xiquet) a l’hora de introduir-lo en l’escàner.

Noticia original

Noticies relacionades
-¿Qué  efectos  tiene  la  radiactividad  sobre  la  salud? 

- Los riesgos de las radiografías y los TAC en el embarazo                        

Video



1 comentari:

  1. Aquesta noticia es molt interesant, ja que molta gent, xiquets en especial, es fan aqest tipus de prova (tac) que servix per a estudiar el cos humá. Es molt curiós els simptomes que pots tenir a causa de realitzarte aquest tipus de prova

    ResponElimina