dimecres, 13 de juny del 2012

Salvat per una germana 'a la carta'


Als vuit anys i després de passar per diversos hospitals, a Izan li van diagnosticar Andrenoleucodistrofia. Tres anys després s’ha pogut curar per trasplantament de les cèl·lules mare de cordó i medul·la òssia d’una de les seves germanes, que va ser creada per a això.

Quan la IVI de Barcelona va conèixer el cas de Izan, van posar en marxa tots els recursos legals per iniciar un 'embaràs a la carta'. Van demanar a Organització Nacional de Trasplantaments l’autorització per poder realitzar un tractament que pogués donar-los l’oportunitat de desenvolupar un fill sa i compatible per curar-lo. 


L’equip del centre IVI va desenvolupar fins a cinc embrions, dels quals un no portava la mutació de la Andrenoleucodistrofia i a més era totalment compatible amb Izan. Aquest es va transmetre a la mare, que es va quedar embarassada de bessones. Als nou mesos se li va extreure les cèl·lules mare del cordó umbilical de les dues xiquetes. 


El resultat ha estat positiu i vuit mesos després el xiquet està completament estabilitzat.









Noticia Origina: 
http://www.elmundo.es/elmundo/2012/06/13/barcelona/1339585791.html

Noticies Relacionades:
http://www.abc.es/20120613/local-cataluna/abci-rescate-izan-201206131328.html



1 comentari:

  1. Esta noticia em pareix interesant ja que aquest procés de tria de embrions em pareix molt bo per a casos com aquestos, ja que es poden salvar vides. Así deixe un link amb un cas diferent però en el qual s'ha usat el mateix sistema de els ''bebés proveta'' per salvar un germa.
    http://info.saludisima.com/bebe-probeta-salva-a-su-hermana/

    ResponElimina