dimecres, 13 de gener del 2010

El primer menor transexual operat en España es sentía dona desde els 5 anys.

L'adolescent de 16 anys a què per primera vegada a Espanya s'ha sotmés a una operació de canvi de sexe patia una disforia de gènere des dels cinc anys. Mañero hi ha assenyalat que el xic, que va ser operat després rebre al novembre l'autorització judicial per a esta intervenció, "tenia un cap de dona en un cos que es desenrotllava com un home".

La jove, que es troba perfectament i porta una vida normal, va estar en el quiròfan unes dos hores i mitja, i en eixe temps se li va crear un espai per a dotar-li d'una vagina en el periné, que es va recobrir amb la pell del penis. A més, amb un tros de gland i els nervis dorsals del penis se li va construir un clítoris "plenament funcionalment i totalment sensible", i se li va tallar la uretra fins a deixar-la com la de les dones, al nivell de l'entrada vaginal . En la intervenció també es van eliminar els testicles i amb l'escrot es van reconstruir els llavis majors, fins a aconseguir una vagina com la de qualsevol dona.

La Federació Estatal de Lesbianes, Gays, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) ha mostrat la seua satisfacció per la cirurgia de rea
ssignació sexual realitzada per primera vegada a Espanya a un menor, però ha demanat que en este tipus de casos no siga necessària l'autorització d'un jutge, ja que el tràmit judicial "retarda inexplicablement" l'operació quirúrgica i "vulnera el dret al lliure desenrotllament del o la menor".

El doctor Mañero ha puntualitzat que "no hi ha cap diferència entre operar-se als 16 o als 18 anys, sempre que el diagnòstic siga clar, i encara que cada cas és particular, operar-se com més prompte millor comporta més beneficis".

La coordinadora de la FELGTB, Mar Cambrollé, ha reclamat una modificació en els protocols dels hospitals públics perquè donen cabuda a les operacions de menors transsexuals, aquesta és la raó per la qual el menor operat ha hagut d'acudir a un centre privat per a sotmetre's a la cirurgia.






Font d'informació:

1 comentari:

  1. Em pareix molt be que s'haja acceptat que aquest xiquet s'operara ja que desde els 5 anys es sentia dona i si no estava agust amb el seu cos. Ademés supose que els pares han estat ajudant al seu fill i això de vegades és el més important.

    ResponElimina