dilluns, 25 de gener del 2010

Califòrnia elimina els límits a la marihuana per a ús mèdic.


Califòrnia mitjançant el seu Tribunal Suprem ha decidit eliminar tots els límits al cultiu i tinença de marihuana per a ús mèdic per part dels pacients que la utilitzen per a alleujar en certa manera el seu dolor. A partir d'ara tots els pacients receptats podran conrear i comprar tanta marihuana com desitgen i sense supervisió mèdica, el que és a dir, que els pacients poden consumir més cannabis del que el metge li va recomanar.

D'aquesta manera queda anul·lada la llei anterior aprovada en el 2003 i per la qual els pacients podien tenir un màxim de 227 grams de maría o si conreaven se'ls permetia tenir 6 plantes adultes o pel contrari 12 planta joves.

Per a poder comprar el cannabis tots els pacients han d'inscriure's perquè se'ls autoritze consumir marihuana i per tant se'ls concedeix una targeta amb la qual poden comprar la substància sense cap problema.

El requisit principal a Califòrnia per a poder comercialitzar la maría és que la tenda que la bena siga administrada per una per una organització sense ànim de lucre i així la tenda no puga traure el seu propi benefici. Amb la implantació d'aquesta nova llei s'han vist perjudicats una gran quantitat de comerciants els quals si que obtenien beneficis per la benda del cannabis. En total en la ciutat de Los Àngeles han tancat més de 800 tendes i els punts de venda s'han reduït a tan sols 70.

Per a argumentar aquesta llei existeixen diversos estudis que demostren que el consum de marihuana per part de pacients que pateixen càncer o sida pot ser beneficiós perquè ajuda a combatre els efectes secundaris de la quimioterapia com són les nausees. Però d'altra banda el consum excessiu d'aquest tipus de substàncies pot provocar pèrdues de memòria a curt termini a més d'atacs d'ansietat.




Font d'informació: click ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada