dimarts, 19 de gener del 2010

El consum de cocaïna provoca el 3% de morts sobtades a Espanya.


Qui pense que la cocaïna no pot arribar a matar de forma sobtada està totalment equivocat ja que un estudi realitzat per l'Institut de Medicina Legal de Sevilla ha demostrat que el consum d'aquest tipus d'estupefaents causa el 3% de les morts sobtades en el nostre país.

Aquests resultats s'han arribat després de diversos anys d'investigacions en totes aquelles persones mortes i de les quals s'extreien mostres de sang i orina per a trobar alguna substància toxica que desvetlara la causa de la defunció. Durant el període d'investigació es van estudiar 668 casos dels quals 21 van ser relacionats amb el consum de cocaïna. El perfil dels morts era un baró entre els 25 i 45 anys i la causa de la seua mort es devia a canvis adversos en el cor i artèries.

Entre els morts que van ser estudiats la concentració de cocaïna variava segons molts factors com poden ser l'edat, el sexe, la forma an la qual va ser consumida la droga, etc. I és ací on els experts posen l'accent ja que va haver casos que la concentració era mínima però l'individu finalment va morir i altres casos on la concentració de cocaïna en sang era molt elevada però no provocà cap símptoma o mort. Per això els experts que han realitzat aquest estudi adverteixen que qualsevol quantitat de cocaïna, per mínima que siga, pot causar-nos la mort.

Finalment indicar que és el nostre país un dels que més consumidors de cocaïna té en tota la UE ja que es creu que el 7% de la població adulta és consumidora habitual d'aquest tipus se substància mentre que en els joves (de 15 a 34 anys) el percentatge es situa en el 3%.






Font d'informació: clic ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada