dimarts, 19 de gener del 2010

El primer menor transexual operat en Espanya se sentia dona des dels cinc anys.

Un adolescent de 16 anys, el qual tenia un cap de dona en un cos que és desarrollava com un home, ha sigut incurs a una operació de canvi de sexe per primera vegada Espanya.
Aquest adolescent presentava una malaltia anomenada disforia des dels cinc anys; tal com ha afirmat el cirurgià Ivan Mañero.
Esta operació va ser intervinguda en un hospital privat de Barcelona, ja que és el`únic que compta amb una plantilla específica per poder tractar la disforia.
Per altra banda, cal destacar que esta operació sols va ser possible després de rebre una autorització judicial.




La jove , que s´encontra en bon estat i porta una vida normal, com qualsevol altra dona, va estar en quiròfan aproximadament dos hores i mitja. Durant aquest temps és va produir el canvi de sexe.
Segons Mañero, l´operació va ser un èxit.

Per a Ivàn Mañero, els símptomes d´aquesta disforia solen aparexier en edats juvenils. Este cirurgià argumenta que pot ser un problema de naixement, que en l´actualitat, és tracta psiquiàtricament.

La Federació Estatal de Lesbianes, hi ha sugerit que en estos tipus de casos no és imprescindible l'autorització judical, per què l´única cosa que causa és un retràs inexplicable a la intervenció cirúrgica.
No obstant això, la llei sols permet este tipus d´operació a menors que presenten un permís per part del jutge.

Finalment, el cirurgià ha afirmat que no troba diferències entre operar-se als 16 anys i als 18.
Mar Cambrollé, cordinadora de l'Àrea trans, ha reclamat una modificació en els hospitals públics perquè s´interesen en operacions de transexuals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada