dimecres, 20 de gener del 2010

Una nova tècnica per poder vençer el càncer, l´emissió de protons.



Probablement, esta nova tècnica s´inplantarà en 2012. Aquest projecte , generació de tractaments contra el càncer per mitjà de l´emissió de protons, és podrà realitzar Espanya.
Podem analitzar-ho com un tractament més avançat que la radioteràpia , ja que ajuda a destruir les cèl.lules cancerògenes sense causar efectes negatius a la resta del cos.

Els pacients més adecuats per esta nova teràpia, són aquells que patixen un cert tumor prop d´un crani, mèdul.la espinal… i també els xiquets.
L´accelerador de protons presenta un cost molt elevat, per exemple, a València el presupost és de 120 milions d´euros.

Un dels principals responsables d´aquest projecte, Ignaci Petscher, ha afirmat que l´acceleració de protons és més eficaç comparant amb els rajos X , per què permet més profunditat i no afecta greument les cèl.lules.




Petschen ha assistit a un congrés en l'Estats Units on s´han desenvolupat teories sobre l´utilització de protons per a fins mèdics. En els Estats Units esta tecnologia és considera una de les més brillants.
El principal problema d´aquesta tecnologia és l'elevat preu, per esta raó, el radiòleg hi ha presuadit que en pocs anys el preu descendirà, a causa del surgiment de fabricació d´aquestos equips.

Els experts ressalten que la lluita contra el càncer aporta un assentat futur i amb menor risc, amb el seguiment d´aquest projecte.
Finalment, és calcula que este equip serà possible en aquells paisos més avançats de U.E. Cal assenyalar que Espanya pot estar entre un d´ells.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada