diumenge, 24 de gener del 2010

Deixar el tabac millora el pronòstic del càncer

Com demanar-li a un pacient amb càncer de pulmó que deixe de fumar sabent que la seua esperança de vida es curta? Un estudi ens mostra aquesta resposta: Per que el abandonament duplica les probabilitats de supervivència.
Que el tabac causa càncer es sap, però, com afecta la nicotina a la progressió de aquesta enfermetat? Uns estudis fets sobre aquesta qüestió es mostra publicada a la revista 'British Journal of Medicina'.

I les seues conclusions demostren que els pacients amb càncer de pulmó en estat inicial es redueix el risc de recaiguda i de segons neoplasies. En situacions metastàtiques, es millora la tolerancia al tractament quimioteràpic amb menor toxicitat i s'incrementa la supervivència, tal i com ho ha afirmat el doctor Massuti.

Segons l'equip de l'Universitat britànica de Birmingham, el càncer de pulmó és més habitual, i fins ara es sap que els fumadors tenen fins un risc 20 vegades major de desenvolupar aquesta enfermetat.

Els seus anàlisis, ens señala que la reducció de mortalitat que es millora al deixar el tabac pot atribuir-se més als efectes sobre la progressió tumoral que els beneficis cardiorrespiratoris que son lograts després de deixar de fumar. Per tot aquest resultat, es probable que alguns components del tabac siguen capaços de fer algun canvi cel·lular i progressen el càncer, però aquestos resultats han de ser millor estudiats.

I per molt d'esforç, un professional no es capaç de demanar-li a un pacient amc càncer de pulmó deixar de fumar, sabent que les cifres de supervivencia són molt nules. per aquest motiu no sols es diu que es deixe sino que deurien ajudar-los amb algunes estratègies que han demostrat que funcionen.


Font d'informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada