dimecres, 20 de gener del 2010

Un trasplantament de cèl·lules mare es mostra eficaç en un 90% per a la ceguesa corneal.


Es calcula que a Espanya hi ha prop de 100.000 persones que han perdut la visió a causa de la ceguesa cornial. Doncs bé, un assaig clínic amb cèl·lules mare presentat ahir a Valladolid s'ha mostrat eficient en el 90% dels casos, percentatge que considera l'assaig com molt satisfactori. El treball que ha tardat prop d'un any en completar-se ha estat elaborat per la conselleria de sanitat de Castella-Lleó i les administracions nacionals.

Al capdavant d'aquest estudi se situa la investigadora de l'Institut de Oftabiología, la professora Margarita Calonge que al costat d'altres col·laboradors com l'Institut de Biologia i Genètica Global i amb l'ajuda de diferents patrocinadors han pogut portar a terme aquest projecte.

Segons ha informat la doctora Calonge l'assaig ha demostrat l'eficàcia de les cèl·lules mare conreades prèviament a més de realitzar-se sota les mesures marcades per la UE en el que al maneig d'aquestes cèl·lules es refereix, cosa que no havia aconseguit ningú fins al moment.

L'estudi ha revelat que les causes d'aquesta patologia són molt nombroses i es calculen que afecten al 0,2% de la població. D'aquesta manera d'evita el clàssic trasplantament que condemnava al pacient al fracàs. Així el trasplantament no serà de cornea com fins al moment, sinó de cèl·lules mare, fet que assolirà un 90% d'eficàcia sobre els pacients.

Finalment indicar que aquesta intervenció no requereix d'ingrés hospitalari i que els resultats es comencen a observar un any després de la intervenció amb la recuperació parcial de la visió per part del pacient i la inexistència del dolor.







Font d'informació: clic ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada