dimecres, 20 de gener del 2010

La cima de Bali sobre el clima acorda facilitar l'accés a tecnologies netes.

En l´actualitat, representants de 190 paisos busquen en l'illa indonesa de Balí un protocol per lluitar contra el canvi climàtic.



Yvo de Boer, un dels representants de l'ONU sobre el canvi climàtic hi ha sugerit que el nivell elevat d´esplendor s´ha iniciat de forma consoladora i amb molts ànims, on s´ha arribat hi ha qüestionar dos acords per este protocol.
Per una banda, s´ha organitzat un grup especial amb l´objectiu de continuar les conversacions i implicar als EEUU, Xina i India en la lluita contra el canvi climàtic.
En el segon acord, s´ha estudiat la manera de transferir tecnologia als paisos desarrollats, però sense que és produisca contaminació.


Esta conferència és presenta de forma esperançadora, segons Boer. Després d´aquesta reunió, com ja e anomenat abans, han arribat a una conclusió que consta de dos acords.
En primer lloc, la creació d´un grup especial, amb l´objectiu de crear dos anys de conversacions entre EEUU i els asiàtics, per a contribuir amb la lluita.
En quant al segon acord, s´adopta l´implantació de tecnologies netes, com a panels solars o turbines de vent, i per tant, estos paisos desarrollats contribuixen en este projecte.

Un dels passos més difícils a seguir, és convéncer a Xina i Iindia perquè cumplisquen les mesures adecuades.
Una de les propostes, la de Canadà, argumenta que és deurien defugir les emissions per a les economies que més contaminen”.
Xina i Indià, proposen que els paisos desarrollats deurien contribuir més en este projecte.
Finalment, Boer ha explicat que totes aquestes propostes citades anteriorment són de moment idees que és deuen analitzar, és a dir, de moment sols són hipòtesis.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada