dilluns, 25 de gener del 2010

Els omega 3 frenen l'envelliment cel·lular.


Ja es coneixia que els àcids omega 3 o també coneguts com vitamina F frenaven l'envelliment cel·lular i allargaven la vida als malalts coronaris però no se sabia amb claredat com ho feien. Un estudi publicat en JAMA ha descobert que la presència en alts nivells d'aquestes molècules protegeix als telòmers els quals són unes estructures situades en els cromosomes i que frenen l'envelliment cel·lular.

L'Associació Mèdica d'Estats Units ha recomanat la ingesta àcids omega 3 en la nostra dieta per a prevenir l'aparició de malalties cardiovasculars i així augmentar l'esperança de vida d'aquells que les pateixen. A part de, com he dit abans, frenar l'envelliment cel·lular, els àcids omega 3 s'encarreguen d'altres funcions com poden ser funcions antiplaquetaries, antihipertensives i antiinflamatories, encara que es desconeixen el procés mitjançant el qual realitzen aquestes funcions.

Segons la universitat de Califòrnia aquests fenòmens tenien a veure amb la longitud dels telòmers, els quals són un marcador de l'edat biològica. Cada vegada que una cèl·lula es divideix tot el seu contingut cel·lular es duplica llevat dels telòmers, els quals realitzen l'activitat contrària, s'escurcen. Arriben a un punt que la seua longitud és realment crítica i finalment la cèl·lula mor.

Per a finalitzar esmentar un estudi que s'està realitzant i que compara els factors psicosocials amb les malalties cardiovasculars i que mitjançant 1000 subjectes s'ha comprovat que la ingesta d'àcids omega 3 redueix notablement la reducció dels telòmers respecte a aquelles persones que no ingeríen aquest tipus d'aliments.







Font d'informació: clic ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada