dilluns, 18 de gener del 2010

Espanya supera els 1.600 donants i els 4.000 trasplantaments en un any.


Les xifres absolutes parlen per si mateixes i es poden resumir com les millors de tota la història. En Espanya hi ha més de 1.600 donants i prop de 4.000 operacions anuals. Totes aquestes dades queden un poc enfosquides quan es coneix el percentatge de donants per cada milió d'habitants, ja que tant sols hi ha 34,3 donants per cada milió d'habitants. Cal indicar que aquesta taxa és superior a la de la UE que se situa en 18,1 donants.

Segons informà ahir la ministra de Sanitat Trinitat Jiménez, Espanya es situa com el país que més donacions realitza encara que no es coneix molt bé quin és el cim al qual es pot arribar . L'objectiu de l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) és arribar als 40 donants per cada milió d'habitants, una difícil tasca ja que des de que entrarem en el nou mil·leni la xifra de donants ha patit un estancament.

Un motiu pel qual no augmenta el nombre de donants és la disminució del nombre d'accidents de tràfic i per tant el nombre de donants, ja que els morts en aquest tipus d'accidents eren per regla general joves amb els òrgans totalment sans i que constituïen la majoria dels donants, i en xifres actuals solament representen el 8,7% del total.

També cal apuntar que l'edat mitja dels donants ha augmentat progressivament fins al punt que a dia d'avui el 44% dels trasplantaments són gràcies a donants majors de 60 anys. Altra via que explora la ONT són els trasplantaments de donants vius com els trasplantaments de fetge o els trasplantaments renals, els quals han augmentat un 50% en el passat any.

Per a concloure destacar que és Cantàbria la comunitat que més donants registra amb un total de 61 donants per cada milió. A aquesta comunitat li segueixen La Rioja (56,3) i Astúries (41,3).






Webs d'interés:
-www.ont.es

Font d'informació: clic ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada