diumenge, 24 de gener del 2010

Nivells elevats de vitamina D, redueixen el càncer de colon

Un estudi de l'Agencia Internacional per a la Investigació en Càncer ha demostrat que les persones que tenen una concentraciò elevada de vitamina D tenen un 40% de possibilitats menys de no sofrir càncer de còlon.

Encara que, que molts dels metges que han participat en aquest estudi, afirmen que no és saludable, ingerir suplements de vitamina D ja que no es sap segur si la ingesta masiva d'aquesta vitamina pot ser en realitat beneficiària o malèvola. El que es recomana, es no fumar, prevenir l'obesitat i aumentar l'activitat física.


L' Institut Català d'Oncologia (ICO) ha mostrat els resultats d'aquest estudi en el que ha participat el cap de la Unitat de nutrició i càncer de l'ICO i s'ha publicat en la revista 'British Medical Journal'. El traball és el resultat de l'anàlisi de 521.457 persones.

Quan es va fer un seguiment posterior de les persones que havien participat a l'estudi, es va detectar que 1.248 van desenvolupar un cáncer de colon, el segon mes freqüent entre dones i el tercer entre homes. Els investigadors compararen el nivell de vitamina D en sang d'aquestos malalts abans de desenvolupar el càncer amb els nivells de 1.248 participants saludables.

Aquest estudi, ha sigut fonamental per a establir relacions entre aquest càncer i la vitamina D. Encara que, ingerir suplements no siga tan saludable, sabem que si ingerim de manera normal aquesta vitamina puguem previndre aquesta malaltia.

El més important és, no fumar, practicar esport, regular l'alimentació i llimitar el consum d'alcohol i carn rotja.

Notícia original:

http://www.europapress.es/salud/noticia-niveles-elevados-vitamina-sangre-reducen-cancer-colon-20100122104747.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada