dimarts, 19 de gener del 2010

Òvuls fora de perill i sempre jóvens

Una parella decidix congelar un embrió per al futur tindre un fill. Però al cap d'un temps es separen. El jutge sentencià que l'embrió d'ambdós no el podria usar cap sense el consentiment de l'altre. Així ho conta la directora de l'Institut d'Infertilitat (IVI) de València.


Efectivament, eixe és un risc a l'hora de congelar l'embrió, que depén de la voluntat de dos.

Aleshores, hi ha alguna tècnica més per a aquesta situació?

Una nova tècnica que podria ajudar les dones que entren en majoria d'edat sense que hagen tingut oportunitat de tindre fills, però no descarten fer-ho més avant: la vitrificació d'òvuls.
La congelació lenta, amb la que es conserven l'esperma o els embrions, no dóna bons resultats per als óvuls. Tanmateix, la vitrificació preserva eixe material en plasma, evitant així que les falques del gel, al congelar en líquid, danyen el material. Açò permet tres coses fonamentals: que les dones que hagen de passar per quimioteràpia puguen extraure teixit ovàric abans per a accedir a la maternitat amb posterioritat; que es puga crear un banc d'ovòcits, com es fa amb els espermatozoides; i l'autodonació"

El retard en la maternitat, que algunes dones posterguen fins ben passats els 30 anys, implica problemes de concepció. El cos femení va seleccionant cada cicle els millors òvuls, per aquest motiu quan passen els anys, els òvuls que van quedant són de més baixa qualitat, amb majors riscos de tares genètiques i més escassos. En el cas dels hòmens, la fertilitat no resulta ni de bon tros tan urgent.

L'autodonació permetiria a les dones que entren en els últims anys de fertilitat, extraures els òvuls i conservar-los per a quan les circumstàncies els siguen propícies, però més eficaç seria conservar l'embrió, és a dir, fecundar un òvul amb esperma i congelar-ho. Amb la vitrificació una dona pot esperar, amb els seus òvuls guardats, a tindre una parella, si això és el que vol, però per a este cas és necessari la pressència d'un pare.

L'extracció d'òvuls per a vitrificar-los requerix un procés d'hormonació prèvi , que inclús es pot fer en uns quants mesos" i una punció per a traure'ls en el moment adequat. El que ocorre és que a tot este procés és necessari molta prudència, per este motiu el preu és excessivament car.
Per tot allò comentat anteriorment, i la presència de càncers en xiques joves, s'explica que l'IVI està plantejant-se oferir de forma gratuïta està tècnica a les dones que han de passar per quimioteràpia, ja que després d'açò una dóna no pot tindre l'oportunitat de gaudir de tota la maternitat, una cosa dolorosa però al mateix temps el millor que pot existir.




Font original:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada