dilluns, 25 de gener del 2010

¿ Donar o no donar ?


Depenen de la llei, els mexicans estan totalment autoritzats en l´extracció d´òrgans i teixits en persones vives, sols si és tracta de familiars.
L´únic transplantament autoritzat entre persones que no siguen família, és de mèdul.la òssia.
Una vegada la persona ha mort, l´extracció és possible, depenen si el difunt abans de la seua mort eu ha autoritzat o si ningú de la seua família s´oposa.
En general, per als mexicans, una vegada una persona ha mort, és convertix en donant d´òrgans, a pesar d'això, sense que ningú s´opose.

En 1963, és va realitzar el primer transplantament de renyó en l'Iinstitud Mexicà. Les lleis universals s´han unit a la federal per poder permetre aqesta tècnica sense cap tipus de risc i males pràctiques.

A Méxic aquesta tècnica és realitza de forma molt modernitzada, encara que un 52% de les persones opinen que encara falta produir-se un avanç.
Per una altra banda, un 69% argumenten que en molts casos, este recurs s´utilitza de forma il•legal, és a dir, bandes de delinquens segresten xiquets per extirpar els seus òrgans i poder traficar amb ells.

Quan és parla de donants Mexicans una vegada morts, és recorda que aquestes persones tenen com un tracte familiar amb la mort, és a dir, s´enterren amb els corresponents trages, joies…..

Fent referència a la tradició dels mexicans, cal destacar que després de realitzar una entrevista s´ha arribat a la conclusió que un 42% de les persones no estan d´acord amb la donació d´òrgans una vegada morts, i un 73% afirmen que en allò personal si que estàn d´acord.




Un altre cas a tractar, és si totes aquelles persones decidides a donar òrgans o han parlat amb els seus familiars o han deixat esta informació per escrit. Generalment este tracte no sol saber-se.

Una questió molt importen és; una vegada estàn disposats, per què no eu han dit? Diverses persones afirmen que en cas de saber-se, una altra persona podria aprofitar-se causant una mort prematura.
No sols hi ha este pensament, altres persones opinen que l'òrgan que siga utilitzat per un altre receptor pot causar-li certs records del donant.

Finalment, una multitud de persones afirmen que estan totalment d´acord al rebre un òrgan d´una altra persona per a millorar la seu calitat de vida.



2 comentaris:

  1. Em pareix un tema prou actual i general, ja que si una persona mor, i ell esta d'acord abans de morir i els seus familiars també ho estan, i pot ajudar a un altra persona i salvar-la/lo es un agraïment cap a ixa persona i com una nova vida que començar.
    Personalment, crec que ha estat ben escrita la noticica i inclús pot fer pensar realment a molta gent la donació d'organs.

    ResponElimina
  2. Quan una persona mor ha de decidir que fer amb el seu cos. Moltes persones veuen el fer de donar òrgans com una cosa mal vista, ja que pensen que quan una persona mor, ha de descansar i no tenen perquè traure-li els òrgans. D'altra banda, hi ha persones, les que decideixen donar els òrgans, que pensen que una vegada s'han mort, està molt be ajudar als estudiants.
    D'aquesta manera, com en tot, sempre hi ha diverses opinios, per això, cadacú fa el que desitja amb el seu cos una vegada sense vida.

    ResponElimina